LaMente logo

Theralux-laser

theralux laser

Theralux -tehokas kotimainen hoitolaser ammattikäyttöön

Hoitolaserit eli terapialaserit ovat matalatehoisia lasereita, joiden tuottama valo mm. stimuloi solujen toimintaa ja edesauttaa kudoksen uusiutumista. LaMente Oy on valinnut edustettavakseen kotimaisen Theralux-hoitolaserin. Tämän nyt kolmatta vuotta tuotannossa olleen lääketieteellisen laserin valmistaja on jyväskyläläinen Keypoint Oy, jolla on yli 20 vuoden kokemus laserlaitteiden valmistuksesta. Keypointin lasereista on olemassa lukuisia teollisuussovelluksia sekä terveydenhoidon lasersovelluksia sairaala- ja hammaslääkintälaitteissa. Theraluxissa on laaja hoitosovellusvalikoima myös kosmetologien, fysioterapeuttien, hierojien ja jalkahoitajien käyttöön.

 

Theralux-peruspaketissa on seuraavat hoitopäät:

  • Therapen-hoitopää on helppokäyttöistä kynämallia (660 nm/ 50 mW).

  • Kuituoptiikasta valmistettu valojohdin, jolla lasersäteen saa kohdistetuksi tarkasti esimerkiksi suun limakalvoille.

  • Therahead-hoitopäässä on neljän diodin yhdistelmä sekä punaista (3 x 660nm / 200 mW) että infrapunaista (1 x 808 nm / 200 mW) laservaloa.

Molempiin hoitopäihin on pitemmällä toimitusajalla valittavissa myös muu aallonpituus kuin peruspaketissa. Lisäksi laitteeseen saa erillisellä tilauksella Therahead VET –hoitopään (4 x 980, 808 tai 660 nm) eläinten hoitamista varten.

Hoitoalan ammattilaisen työtä helpottavana lisäetuna Theraluxissa on useiden funktionäppäimillä valittavien hoito-ohjelmien lisäksi hoito-ohjelmat Nogierin ja Dr. Bahrin taajuuksille akupunktiohoitoja varten.

 

Theralux-laserin yleisimmät hoitoaiheet:

  • tulehdukset iholla ja limakalvoilla

  • haavojen ja arpien hoito

  • kivun ja turvotuksen hoito

  • laserakupunktuuri

  • hoitoaineiden imeyttäminen

  • ihon kiinteyttäminen

Kosmetologisissa hoidoissa Theraluxia käytetään mm. aknen ja nuorien arpien hoidossa sekä ihon kiinteyttämisessä. Hoitoaineiden imeyttämisessä laserista saa paljon apua, sillä laservalo avaa ihossa ionikanavia, joihin esim. hyaluronihappoa sisältävää hoitoainetta on hyvä imeyttää. Laservalo stimuloi jo sinällään kollageenin tuotantoa ihossa. Hyaluronihappo ja kollageeni yhdessä sitovat kosteutta ihon syvempiin kerroksiin sekä kiinteyttävät ihoa.

Theraluxin ulostuloteho 50 – 200 mW / cm² on riittävän korkea, jotta tarvittava hoitoannos saavutetaan nopeasti. Ammattikäyttöiseen toimintavarmaan laseriin tarvitaan vähintään 30 mW:n, mieluiten 50 mW:n ulostuloteho. Laitteen mukana toimitetaan tarvittavat lisävarusteet, kuten silmäsuojaimet, jotka ovat välttämättömiä terapialasereita käytettäessä.

Lue lisää laserterapiasta