Skip to main content

Messegue-tietoa


Seitsemän hyvää syytä valita Messegue-tuotteet ihonhoitoon, vartalohoitoihin ja hyvinvoinnin tukemiseen.

  1. Suuri osa Messegue-tuotteiden vaikuttavista aineista on peräisin kasveista ja luonnon mineraaleista. Tärkeimpiä kasviraaka-aineita on tuotteissa niin paljon, että niillä on todellisia hoitovaikutuksia.
  2. Kasviraaka-aineet ovat luonnonmukaisesti viljeltyjä tai mahdollisimman puhtaita viljely- ja luonnonkasveja. Kasvit pyritään keräämään niin kaukaa saastuttavista lähteistä kuin mahdollista.
  3. Valmistuksessa käytetään vain huolellisesti valikoituja kasveja, joiden kasvitieteellinen tunnistaminen on tarkkaa. Kasvit ovat geenimanipuloimattomia, ja niiden raskasmetallipitoisuuksia mitataan riippumattomissa laboratorioissa.
  4. Tuotteissa ei käytetä synteettisiä säilöntäaineita tai hajusteita. Niitä ei ole testattu eläinkokeilla.
  5. Laboratoires Messegue soveltaa farmakognosian ja lääketieteen tutkimustietoa kehittääkseen mahdollisimman toimivia ja turvallisia ravintolisiä sekä kosmetiikkaa, jolla on todellisia hoitovaikutuksia. Tuotannon perustana on lisäksi monisatavuotinen yrttitietous ja fytoterapia.
  6. Messegue-kauneudenhoito on mutkatonta ja hinta-laatu-suhteeltaan edullista eikä vaadi isoa tuoterepertuaaria.
  7. Sisäisesti käytettävien tuotteiden avulla tuet omaa ja asiakkaittesi terveyttä ja hyvinvointia lempeän tehokkaasti.

”C´est la nature qui a raison – Luonto on oikeassa. ” (Maurice Messegue)

Maurice Messegue

Maurice Messegue (1921 – 2016) syntyi lounaisranskalaisessa Gascognessa vähävaraiseen talonpoikaisperheeseen. Hän oppi yrttiparantajana tunnetulta Camille-isältään kasvilääkinnän taidon ja kunnioituksen luontoa kohtaan. Camillen tiedot perustuivat hänen omaan kokemukseensa sekä suulliseen ja kirjalliseen perimätietoon, joka oli siirtynyt Messeguen suvussa sukupolvelta toiselle yli 400 vuoden ajan. Isä opetti Mauricen tunnistamaan tärkeimmät yrttikasvit ja valmistamaan niistä uutteita, hauteita sekä jalka- ja käsikylpyjä, jotka tekivät hänet myöhemmin tunnetuksi Ranskassa ja monissa muissakin maissa.

Nizzassa 1940-luvulla alkaneen työuransa alussa Maurice Messegue sai kokea paljon vastustusta, sillä hän hoiti erilaisia vaivoja ilman lääkärinkoulutusta. Köyhimpiä potilaitaan hän hoiti jopa maksutta. Kun tieto itseoppineesta yrttiparantajasta levisi, Messegue haastettiin moniin oikeudenkäynteihin, joiden takia hän tuli tunnetuksi myös Nizzan ulkopuolella. Maine kasvoi entisestään, kun oikeudessa todistaneet potilaat kertoivat saamiensa yrttihoitojen ja ravinto-ohjeiden hyvää tekevistä vaikutuksista.

Vuosien mittaan Messeguen asiakkaiksi alkoi tulla useita tunnettuja henkilöitä, mm. 50-luvun menestynein revyytähti ja superjulkkis Mistinguett, kirjailija Jean Cocteau, Winston Churchill ja Crace Kelly. Ura huipentui omaan radio-ohjelmaan, lehtiartikkeleihin sekä useisiin kirjoihin. Niistä yksi, Des hommes et des plantes (1970) käännettiin suomeksi nimellä Kasvisparantaja kertoo (WSOY 1971).

Luontaisparantajan uransa lisäksi Maurice Messegue teki merkittävän elämäntyön kehittäessään ravintolisiä ja kosmetiikkaa, joiden koostumus perustuu hänen laajan tietomääräänsä ja kokemukseensa kasvien hoitavista ja kaunistavista vaikutuksista. Pystyäkseen kontrolloimaan yrttituotteidensa laatua Messegue perusti vuonna 1958 yrityksen Laboratoires des Herbes Sauvages, jonka nimi muutettiin myöhemmin Laboratoires Messegueksi. Se on toiminut jo yli 60 vuotta Fleurancessa, jonka alueelta suuri osa Messegue-tuotteissa käytettävistä kasveista on vielä nykyäänkin peräisin. Lisäksi kasviraaka-aineita tuodaan tarpeen mukaan eri puolilta maailmaa, mm. Espanjasta, Etelä-Amerikasta ja Australiasta.

Laboratoires Mességué